top of page

Ystävällisten ihmisten Rovaniemi

SnowGlow Winterpark-talviaktiviteettipuiston rakentaminen on alkanut Rovaniemen Keskuskentällä. Avajaisia juhlitaan marraskuun 18 päivä, jolloin valopatsain koristeltu puisto aloittaa toimintansa ensimmäistä kertaa. Toimitusjohtaja Tian Zhang kertoo puiston taustoista ja suhteestaan kotikaupunkiinsa.

Kuinka päädyit Rovaniemelle? - Olen asunut Rovaniemellä 20 vuotta. Tulin opiskelemaan maisterin tutkintoni Lapin yliopistoon, ja kun saavuin tänne ensimmäistä kertaa, rakastuin heti tähän rauhalliseen kaupunkiin. Rovaniemi on minun toinen kotikaupunkini, ja olen iloinen voidessani elää täällä.

Zhang kehuu erityisesti paikallisten ystävällisyyttä, avuliaisuutta ja kohteliaisuutta. - Ihmiset todella auttavat toisiaan. Jos olet jonkinlaisessa haastavassa tilanteessa, he varmasti tulevat avuksi. Lumeen juuttuneita autoja tullaan vetämään ja turisteja opastetaan, mikäli he ovat eksyksissä. Rovaniemeläiset ovat ystävällisiä, ja kaikki nämä pienet yksityiskohdat täällä saavat minut todella iloiseksi ja kiitolliseksi.

Talvipuiston idea syntyi käytännön kokemusten ja vuosien pohdiskelun myötä. Julkiset keskustelut kaupungin keskustan elävöittämiseksi saivat Tianin lopulta tarttumaan tuumasta toimeen. Hän on myös saanut palautetta suoraan matkailijoilta. - Monet matkailijat ovat kertoneet, että itse asiassa tekemistä ei ole (keskustassa) juurikaan paljon. Siitä syntyi idea ja halu luoda jotain mielenkiintoista sekä paikallisille että matkailijoille.

Talvipuiston toimitusjohtajan visiona on puisto, jossa ihmiset saavat mukavia ja hauskoja muistoja läheistensä kanssa. - Olen työskennellyt turismin parissa jo vuosia, ja koska olen elänyt myös täällä todella kauan, tunsin, että Rovaniemi kaipaisi jotain. Olen myös kulkenut usein Keskuskentän ympäristössä ja harmitellut, että se on talvisin käyttämättömänä. Sijainti on loistava. Vastaavanlaisia puistoja löytyy myös muualta maailmalta, ja Zhang kokosi erilaisia ideoita sen mukaan, mikä sopisi hyvin juuri Rovaniemelle. Talviset olosuhteet on otettava huomioon, mutta täällä lumi ja sen verhoama valkoinen miljöö luo juuri oikeanlaista talven taikaa.

Kysyttäessä talven parhaista puolista, Zhang vastaa: - Lumi, kylmyys ja pimeys!


Näiden ansiosta SnowGlow Winterpark tarjoaa ainutlaatuisen, arktisen talvipuistoelämyksen!

193 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page